Zuidoost 2 - Dylan Bakker

Dylan Bakker, is 28 jaar jong, geboren en getogen in Amsterdam Zuidoost en half Nederlands en half Antilliaans. De Bijlmer is voor Dylan een plek waar we samen problemen kunnen oplossen, het gezellig met elkaar kunnen hebben maar vooral ook de pijnpunten in de maatschappij met elkaar kunnen bespreken. Daarom zijn de mensen in Zuidoost belangrijk voor hem.

Volgens Dylan heeft de Bijlmer voor buitenstaanders toch nog vaak een wat negatief imago. "Dat is zo zonde want de Bijlmer is een prachtbuurt met zo’n 130 nationaliteiten en er altijd iets te beleven!" Weg wil hij hier nooit, hij heeft inmiddels een map aan herinneringen. In de Bijlmer helpen mensen elkaar de saamhorigheid is groot. Dylan is altijd een actieve bewoner geweest, met al 10 jaar aan vrijwilligerswerk op zijn CV en een groot sociaal netwerk. Met BIJ1 wil hij zich nog meer gaan inzetten voor de mensen in Zuidoost.

Dylan stond ook al eerder aan de wieg van Artikel1 en onze jongerenpartij Radicaal. Hij heeft van 2011-2019 het event Bijlmer Got Talent gecoördineerd en heeft daardoor veel contact gehad met de jongeren uit Zuidoost, voor hen wil hij zich dan ook inzetten. Volgens Dylan moeten onze jongeren in Zuidoost vaak harder werken voor dezelfde kansen. Daarnaast moeten onze jongeren vaak sneller opgroeien omdat ze door hun thuissituatie voor familie moeten zorgen. Dylan wil dat wij ook kijken naar de jongeren die achter in de klas zitten, die hun stem niet altijd laten horen. Dylan wil op naar een Zuidoost waar we het echt samen doen.