Amsterdam BIJ1 zoekt meerdere nieuwe bestuursleden die zich begin oktober 2020 verkiesbaar willen stellen voor een termijn van twee jaar. Ben jij politiek betrokken en wil je bijdragen aan radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid in Amsterdam? Dan is dit misschien wel iets voor jou!

Wie zoeken we?

We zoeken mensen die enthousiast zijn, en die zowel willen meedenken als praktisch aan het werk willen gaan. Van jou verwachten we dat je onze uitgangspunten, radicale gelijkwaardigheid en economische rechtvaardigheid, kunt onderschrijven en dat je het vanzelfsprekend vindt om op te komen voor groepen die worden achtergesteld en gemarginaliseerd. Samen verzetten we ons tegen racisme, seksisme en staan we kritisch tegenover een economisch systeem dat armoede produceert. Daarbij is het fijn als je ervaring hebt met een van de achterbannen waar we mee samen werken en waar we voor opkomen.

Praktisch:

  • Woon je in de gemeente Amsterdam.
  • Ben of word je lid van BIJ1.
  • Heb je tijd om minimaal tweewekelijks te vergaderen, zelfstandig bestuurstaken uit te voeren en af en toe namens het bestuur evenementen bij te wonen.

Naast algemene bestuursleden, die zich bezighouden met bijvoorbeeld communicatie en het organiseren van evenementen, zijn we ook op zoek naar mensen voor de functies secretaris en penningmeester. Voor deze functies zoeken we iemand die hiermee al enige ervaring heeft of het leuk vindt om deze op te doen.

Wat bieden we jou?

  • Je krijgt de mogelijkheid om bestuurservaring op te doen in de praktijk.
  • Je wordt onderdeel van een divers team van nieuwe en oude bestuursleden.
  • Als bestuurslid werk je samen met de fractie van BIJ1 in Amsterdam en kun je bijdragen aan concrete veranderingen voor de stad.

Representatie is noodzakelijk

BIJ1 is gebouwd op intersectionaliteit en representatie van mensen die in de samenleving gemarginaliseerd worden. Daarom nodigen we nadrukkelijk niet-witte mensen, vrouwxn, en mensen uit andere gemarginaliseerde posities, bijvoorbeeld wat betreft seksuele voorkeur en genderidentiteit, beperking, religie, sekswerkers en mensen met een vluchtverleden uit om te solliciteren.

Ook de representatie van verschillende stadsdelen vinden we belangrijk. Op dit moment hebben wij geen bestuursleden die wonen in Zuidoost, dus nodigen we nadrukkelijk mensen uit dit stadsdeel uit om te solliciteren.

Interesse?

***Deadline uitgesteld*** Mail vóór 18 augustus naar amsterdam@bij1.org met je motivatie, informatie over jezelf (bijvoorbeeld achtergrond, studie, werk, activisme) en welke politieke thema’s je interesse hebben. Dit kan schriftelijk maar ook in de vorm van een video. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in augustus.

BIJ1-kleurenbalk