Update van het nieuwe bestuur

Lieve leden van Amsterdam BIJ1,

Dankzij de geweldige inzet van het ledeninitiatief is er tijdens de ALV op zondag 19 februari een tijdelijk afdelingsbestuur gekozen voor een periode van 9 maanden. Het bestuur bestaat uit Saskia Meiland (voorzitter), Pleun Westendorp (secretaris) en Tom Heffels (penningpersoon).

Wij als tijdelijk bestuur willen graag iedereen bedanken voor hun vertrouwen, en roepen alle leden hierbij op om samen met ons de schouders eronder te zetten. Daar is ieders inbreng bij nodig, hetzij op de voorgrond of achter de schermen. Alle hulp kunnen we goed gebruiken. BIJ1 is van ons allemaal, en iedereen die wil en kan mag diens steentje bijdragen.

Wil jij ook graag actief worden binnen onze afdeling? Stuur ons een mail waarin je wat meer vertelt over jezelf en hoe je ons graag zou willen helpen.

Binnenkort kunnen jullie van ons een uitgebreidere lijst verwachten van zaken die wij dit jaar willen bewerkstelligen. Voor nu houden we het even bij onderstaande agenda voor de komende weken (met als hoogtepunt de Afdelingsborrel op 3 maart). Hopelijk zien we jullie daar, tot snel!

Met strijdbare groet,

Bestuur Amsterdam BIJ1

Saskia Meiland

Pleun Westendorp

Tom Heffels

Agenda

Hier vind je de events waar wij als Amsterdam BIJ1 graag vertegenwoordigd zijn. Wij hopen dan ook dat er zoveel mogelijk leden aansluiten bij het BIJ1-blok tijdens deze activiteiten. Je herkent ons natuurlijk aan de welbekende kleurrijke vlaggen.

---

Zaterdag 25 februari

Herdenking Februaristaking

Deze zaterdag is de jaarlijkse herdenking van de februaristaking. Om 14.30 starten we vanaf de Noordermarkt en lopen we richting het beeld van de Dokwerker aan het Jonas Daniël Meijerplein, waar we rond 16:30 aan zullen komen. Daar sluiten we aan bij het defilé, waar Amsterdam BIJ1 ook een bloemenkrans zal leggen.

meer info...

---

Zondag 26 februari

Woonprotest 2

Na een hele serie demonstraties door het hele land in 2021 en 2022 is er nog geen verbetering van het woonbeleid in zicht. Zondag is het daarom tijd voor de tweede editie van het Woonprotest. Het podiumgedeelte van het protest begint om 13:00 uur op de Dam. Daarna trekken wij in een "Mars Tegen Leegstand" door de Kalverstraat naar de Stopera.

meer info...

---

Vrijdag 3 maart

Amsterdam BIJ1 Afdelingsborrel

De uitgelezen kans om elkaar, onze fractie en het nieuwe bestuur te ontmoeten. Kom ook gezellig langs op vrijdag 3 maart, vanaf 18:00 uur in Bar Bario, Bilderdijkstraat 186.

meer info...

---

Zondag 5 maart

Feminist march

Wat voorheen de Women’s march heette gaat voortaan verder als de Feminist March. De organisatie wil hiermee laten zien dat dit een mars is voor álle feministen, niet alleen (cis-)vrouwen. Het programma begint om 13:00 op de Dam. We willen net als elk jaar aanwezig zijn met ook zoveel mogelijk BIJ1’ers. Ben jij er ook bij?

meer info...

---

Woensdag 8 maart

Internationale Vrouwendag

Net als elk jaar is het op 8 maart weer internationale vrouwendag. Ook in Amsterdam worden er veel verschillende activiteiten georganiseerd. Wij komen tegen die tijd met een uitgebreider overzicht van wat er allemaal te doen is.