Sylvana Simons draagt Amsterdamse raadszetel over aan Jazie Veldhuyzen

BIJ1 partijleider Sylvana Simons maakte zaterdag officieel bekend dat zij de Amsterdamse gemeenteraad verlaat om zich volledig te richten op de landelijke campagne in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. Per 1 november draagt zij haar taken in de Amsterdamse gemeenteraad over aan duo-raadslid Jazie Veldhuyzen, die haar opvolgt als fractievoorzitter van BIJ1 in Amsterdam.

Simons heeft in haar positie als raadslid Amsterdam veranderd, nu is het de tijd om Nederland te veranderen. Simons: “In de afgelopen twee jaar hebben we als Amsterdam BIJ1 fractie een sterk team opgezet. Met elkaar is de toon gezet en ben ik trots op wat we tot nu toe met de eerste zetel van BIJ1 hebben bereikt zoals het stoppen met het beboeten van dak- en thuislozen, één-ouder punten ter ondersteuning van alleenstaande ouders, het uitroepen van de klimaatcrisis, en informatiebordjes bij straatnamen van omstreden personen uit de koloniale tijd.

In vol vertrouwen draag ik dan ook mijn functie over aan Jazie Veldhuyzen. Samen met de andere fractieleden zal hij zich de komende tijd blijven inzetten op deze onderwerpen, met prioriteit op meer betaalbare woningen en de aanpak van armoede in de stad.”

---

Zie ook de landelijke persberichten naar aanleiding van de Algemene Ledenvergadering