Lees hieronder de volledige oproep van de petitie:

"Terwijl iedereen opgeroepen wordt binnen te blijven is er in Amsterdam een grote groep die dit niet kan!

De gemeente weigert van de nachtopvang voor daklozen een 24-uurs opvang te maken. Het argument is het advies van de GGD: ''als mensen langer samen zijn is de kans op besmetting groter.''

Deze mensen dan maar in de kou laten staan is onmenselijk. Er is genoeg leegstaand vastgoed, het probleem lijkt het vinden van genoeg personeel om dagopvang in kleine groepjes te begeleiden. Ook kamperen er bijna 100 jongens, sommige nog maar 16/17 jaar, in een vervallen parkeergarage in Zuidoost. Nu de meeste dagopvang locaties gesloten zijn komen hier overdag nog vele nachtopvang gasten de dag doorbrengen. Het is zo mooi en hartverwarmend om te zien dat er zo veel mensen in de hulp stand schieten. Kunnen we samen wat doen om te zorgen dat deze super kwetsbare groep, die al jaren te weinig geholpen worden nu even niet op straat staat?!

Zeker nu alle sporthallen en hotels leeg staan. Zo ook de laatste torens van de Bijlmer Bajes, de container woningen op de Wenckebachweg en het Slotervaart ziekenhuis.. Oplossen kan!

Teken alsjeblieft in ieder geval deze petitie! Daarnaast willen we de gemeente best helpen bij het vinden van personeel om tot een oplossing te komen. Als jij (dag)opvang voor (ongedocumenteerde) daklozen wil begeleiden stuur dan een mail naar niemandopstraat@gmail.com."

Wil jij de petitie ook tekenen? Klik dan hier!

BIJ1-kleurenbalk