8 - vreer

(hen/hun)

vreer is sinds juni 2018 fractievertegenwoordiger (duo-raadslid) voor Amsterdam BIJ1. Hen doet met veel plezier mee in de fractie en heeft nu de portefeuilles Economie & Duurzaamheid, Verkeer en Stedelijke Ontwikkeling (Ruimtelijke Ordening).

Als trans activist heeft hen onlangs voor een motie gezorgd die steun biedt aan trans- en gendercreatieve jongeren in de jeugdzorg, en onlangs voor een oproep aan de regering en Vereniging Nederlandse Gemeentes(VNG). Regelmatig verbaast hen collega-commissieleden en wethouders met hun radicale voorstellen. Steun aan de Lutkemeerpolder en Boerderij de Boterbloem of de ADM-werf zijn bijvoorbeeld dingen waarvoor hen zich in de raad altijd hard maakt.

Het eerste punt waarmee hen nú in de raad aan de gang wil, is echte intersectionele duurzaamheid. Hun tweede punt is integer en menswaardig besturen; hen wil het nieuwe college bewegen tot een bestuurscultuur die uitgaat van de belangen van de armste Amsterdammer, en een aan de burgers dienstbare gemeente.